Laboratorio de Juegos

Jueves, 16 Sep, 2010

Catan: descobreix els secrets de l’illa

Filed under: Surfing the Web — Etiquetas: , — arusem @ 22:16

Amb motiu de la publicació en català de Catan, un dels jocs de taula més importants dels últims anys, Devir ha tingut el detall d’organitzar una roda de premsa per a donar a conèixer els secrets d’aquesta edició als mitjans i a tot el públic interessat en aquest tipus de cultura.

La taula ha estat presidida per Andrea Ahlers (directora de drets internacionals de Kosmos), Joaquim Dorca (director de Devir Iberia) i Oriol Comas (traductor del joc). Tots tres han aconseguit transmetre la seva il·lusió davant d’una aposta que molts poden considerar arriscada però que obeeix, simplement, al desig d’omplir un dels forats que hi ha al món lúdic a Catalunya: la manca de títols en català.

I la veritat és que el títol escollit és tot un encert. Catan és un joc que va marcar una fita històrica al món lúdic en el moment de la seva aparició. Ha venut, només en els països de parla alemanya, més de 10 milions d’exemplars en 15 anys; ha sigut traduït a més de 30 llengües; va aconseguir trencar la dinàmica lúdica del moment i exportar la idea d’una nova escola de jocs: els jocs d’estil europeu…

El fet de que un referent lúdic d’aquesta alçada es pugui jugar en català donarà l’oportunitat a totes les famílies catalanes d’apropar-se al món dels jocs de taula per la porta gran.

També, a la roda de premsa, Joaquim Dorca ha assegurat que la intenció de Devir és continuar editant títols en català. Això vol dir que, si tot va bé, és possible que per a la propera diada de Sant Jordi tinguem a les botigues l’edició catalana d’una altra bomba lúdica: Carcassonne.

D'esquerra a dreta: Andrea Ahlers, Joaquim Dorca i Oriol Comas

Catan es posarà a la venda el proper 27 de setembre. Només queda desitjar a Devir bona sort en la seva aventura i esperar que les vendes facilitin l’aparició en català de més títols d’aquest nivell.

Ps. La notícia d’avui demanava ser escrita en català. Per a llegir aquesta entrada en castellà, feu click aquí.

1 comentario »

  1. Una molt bona iniciativa de Devir, Felicitat per aquesta notícia..;-)

    Comentario por Turk182! — Viernes, 17 Sep, 2010 @ 09:57


RSS feed for comments on this post.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

A %d blogueros les gusta esto: